Wizz Air face angajari. 100 de insotitori de zbor vor fi recrutati din Bacau, Bucuresti, Craiova, Cluj, Timisoara si Iasi


Compania aeriană Wizz Air este în căutare de personal și aproximativ 100 de însoțitori de zbor vor fi recrutați în orașele din București, Bacău, Craiova, Cluj, Timișoara și Iași.

Anunțul a fost făcut pe internet de către Andras Rado, managerul de recrutare Wizz Air. Condițiile pe care participanții trebuie să le îndeplinească sunt cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, să aibă Bacalaureatul, să știe să înoate și să nu aibă tatuaje în zonele expuse.
”Facem recrutări în România şi vom angaja 100 de persoane, cabin crew, anul acesta. Noi, la Wizz Air, recrutăm continuu personal” a spus zilele trecute Andras Rado.”

În România, Wizz Air are 28 de baze și peste 1000 de angajați, aproximativ 290 sunt piloți și 740 personal de cabină. Proiectul aerian vrea să se extindă cât mai mult, astfel încât să ajungă la 30.000 de angajați în următorii 10 ani și cel puțin 500 de aeronave. Managerul companiei aeriene a ținut să informeze amănunțit pasionații și doritorii  unui job în industria aeriană.

”’19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică, la nivel internaţional. Vorbim despre însoţitori de bord, angajaţi de la ghişee şi piloţi. Cred că 80% din anulările noastre sunt cauzate de lipsa de personal din industria aviatică. O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord. Nu sunt destui oameni angajaţi în aeroporturi, nu există număr suficient personal la Securitate, de aceea vedeţi în aeroporturile din Amsterdam sau Dublin, de exemplu, dar şi în multe alte oraşe, că pasagerii pierd ore întregi. Ieri, în aeroportul din Amsterdam s-au pierdut cinci ore în afara terminalului. Multe aeroporturi nu sunt pregătite pentru acest flux de pasageri, dar nici companiile de handling nu sunt pregătite. De aceea avem numeroase aeronave oprite la sol în diferite oraşe din reţeaua unde operăm, care ar trebui să stea acolo 30-40 de minute”, afirmă el, adăugând că oamenii aşteaptă de la două la cinci ore, pentru că ”nu există personal la sol”, a mai spus Andras Rado.

Sursa: gandul.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.