Weekend cu maxime termice de 13 – 14 grade. Cum explică meteorologii vremea neobişnuit de caldă

0

Se spune că aşa cum este vremea la început de an, la fel va fi până la sfârşit. Conform zicalei, ar trebui ca vremea sa fie blândă cel puţin în perioada următoare. În zona de vest a ţării, temperaturile se vor menţine ridicate şi în perioada imediat următoare, iar în weekend vor ajunge până la 13 – 14 grade. În sud şi în depresiuni, norii vor persista, va fi ceaţă şi burniţă, iar temperaturile se vor încadra în valorile normale perioadei, de -2, 0 grade.

La munte, maximele termice vor urca până la 10 grade şi, cu excepţia zilei de vineri când va ploua răzleţ, va fi însorit. Noaptea, temperaturile vor fi negative. Nu va ninge, spune meteorologul Maria Tomescu, singura speranţă pentru schiori fiind zăpada artificială. În weekend va ploua slab în vest, centru şi nordul ţării.

Vremea caldă, neobişnuită acestei perioade a anului, se datorează unei mase de aer cald care persistă în întreaga Europă. Doar în nordul şi nord-estul continentului este mai rece, dar chiar şi acolo, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal. Această masă de aer cald va persista în zilele următoare, potrivit meteorologului.

Sursa: Yahoo News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.