Vrei să te muți din țară? AFLĂ cum poți transporta în siguranță autoturismul propriu


Dacă vrei să îți faci bagajele și să te muți din țară cu tot cu mașina din dotare, este recomandat să țîi cont de câteva lucruri esențiale ce țin de transport. În rândurile următoare poți descoperi câțiva pași de urmat, pentru a avea garanția că mașina ta va sosi în siguranță la noua destinație.

Ce trebuie să faci pentru a transporta mașina personală într-o altă țară

  • Verifică polița de asigurare

Orice mașină din România trebuie să aibă o polița RCA, valabilă și în țările din Uniunea Europeană. În cazul în care vrei să trimiti autorurismul într-o țară străină, este necesar să verifici dacă polița de asigurare împotriva accidentelor este valabilă sau este nevoie să o reînnoiești. Dacă apelezi la o firmă de transport auto, așa cum este Tabitatour.ro, este recomandat să verifici asigurarea înainte de a beneficia de serviciile de care ai nevoie. 

  • Fă o revizie înainte de transportul internațional

Deși este o cheltuială în plus, este mai bine să fii previzibil decât să dai de probleme pe care poate nu le poți rezolva rapid într-o țară străină. De aceea, înainte de a trimite mașina în străinătate, nu ar strica să îi faci revizia, cu schimbul de filtre și ulei. Ai putea avea surpriza că este nevoie să mai schimbi o piesă și să apelezi la un mecanic auto care să te ajute să pui la punct autoturismul din dotare, înainte de plecare.

  • Nu lăsa lucruri de valoare în mașină

Chiar dacă mașina ta e gata de transport internațional, este recomandat să mai verifici o dată dacă ai lăsat ceva valoros înăuntru. Bunurile sunt complet asigurate în acest caz, însă este clar că nu ai vrea să te trezești că ai uitat portofelul, un dosar cu acte sau o bijuterie în mașină.

  • Asigură-te că ai toate actele mașinii la îndemână

Ceea ce este important de precizat este faptul că autoturismul personal se poate transporta pe rute internaționale doar cu actele acesteia. Așadar, dacă ai cartea mașinii, polița de asigurare și o copie după talon pe care să i le oferi firmei de transport, totul va fi în regulă din punct de vedere al actelor necesare.

  • Verifică dacă firma de transport oferă asigurare de calatorie

În mod normal, orice transport de mașini auto trebuie să fie asigurat. Practic, firma transportatoare se angajează că autoturismul ajunge la destinație în cele mai bune condiții.

Altfel, proprietarii de mașini pot fi despăgubiți în caz de daună, pierdere sau furt. Este indicat deci, să discuți și acest aspect important cu firma care îți furnizează asemenea servicii de transport. 

În concluzie, transportul internațional al mașinii personale se poate realiza dacă ții cont de recomandările menționate mai sus. Trebuie doar să te asiguri că firma oferă toate condițiile necesare unui asemenea transport și că autoturismul va ajunge la destinație fără nicio problemă.

Sursa foto: Pixabay.co

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.