Vom dormi cu o ora mai putin. Cand trecem la ora de vara

1

În curând, ne pregătim să facem tranziția către ora de vară in ultimul weekend din aceasta luna. În acest an, ceasurile se vor da înainte în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, marcând începutul unei perioade în care vom dormi cu o oră mai puțin.

Ora de vară reprezintă un regim legal adoptat de numeroase țări și teritorii într-o parte a anului, începând de obicei în primăvară și terminându-se în toamnă. Această reglementare implică de obicei mutarea ceasului cu o oră înainte față de ora standard, cunoscută și sub denumirea de ora de iarnă.

Scopul acestui sistem este de a valorifica la maximum lumina naturală a soarelui, în special în lunile de vară, pentru a economisi energia electrică folosită în iluminat. Astfel, ora de vară încurajează desfășurarea activităților umane pe timp de zi, pe cât posibil în lumina naturală.

În prezent, ora de vară este aplicată anual, începând cu ultima duminică din martie, când ceasurile sunt mutate înainte cu o oră (de la ora 03:00 la ora 04:00), și terminând cu ultima duminică din octombrie, când ceasurile sunt mutate înapoi cu o oră (de la ora 04:00 la ora 03:00).


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Parca UE votase sa nu mai schimbam orele vara-iarna. Birocrație? Vrăjeală?
    Și noi am votat parlament cu 300 de parlamentari. Ne-au luat la mișto.
    Halal democrație…
    Halal civilizație…
    Sa ne batem joc de popor.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.