Vlad Ciuburciu (Vascar): Preferam sa deschidem magazine proprii tot in regiunea Moldovei

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Vlad Ciuburciu, Directorul General al companiei vasluiene Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de conserve si preparate din carne la nivel national, ne-a vorbit despre planurile de dezvoltare a retelei de magazine proprii.

„Strategia noastra pe termen scurt si mediu presupune dezvoltarea retelei de magazine proprii in regiunea Moldovei, astfel incat sa poata fi coordonata din Vaslui, acolo unde este sediul central. Totodata, ne dorim extinderea parteneriatelor cu Key Accounts, pentru a ne asigura ca produsele noastre sunt usor de gasit de catre orice roman, indiferent de regiune”, a explicat Ciuburciu (Vascar).

Pentru cresterea vanzarilor si a notorietatii la nivel national Vascar  mizeaza pe comercializarea produselor sale din carne in lanturile de hypermarket-uri, in magazine traditionale partenere, dar si online.

ciuburciu vascar

„Noi avem magazine de tip mini-market si specializate, de maximum 150 de metri patrati, nu cu foarte multi metri liniari, nu construim hypermarket-uri. Investitia intr-un astfel de magazin se poate ridica la 100.000 de euro, in functie de suma necesara pentru reabilitare, modernizare si infrastructura”, a mai spus Vlad Ciuburciu.

Directorul General Vascar a precizat ca in anul 2020 vizeaza deschiderea a nu mai putin de 5 magazine proprii in regiunea Moldovei. „Un magazin deschis aproape de sediul central din Vaslui este mult mai usor de controlat si de administrat. Cu cat distanta fata de sediul central e mai mare, cu atat este mai dificil din punct de vedere logistic, al mentenantei si controlului. Departamentul care se ocupa de retail-ul propriu este la Vaslui, si, in plus, in aceasta zona avem o notorietate mult mai mare”, a explicat Ciuburciu.

„Pentru a dezvolta un lant de magazine proprii la nivel national, ar fi necesara o investitie importanta dar si formarea unei echipe specializate si impartirea din punct de vedere administrativ a oamenilor. Este imposibila gestionarea de la Vaslui a unui magazin la Bucuresti sau la Timisoara. Un lant de 50-60 de magazine proprii in regiunea Moldovei este realizabil, nu trebuie neaparat sa ne extindem reteaua pana la Bucuresti”, a mai spus Directorul General Vascar.

ciuburciu vascar

Totusi, Vlad Ciuburciu a identificat o alta problema care limiteaza mobilitatea unei companii de talia Vascar si distributia produselor acesteia la nivel national. „Partea de infrastructura rutiera cu siguranta este o problema care afecteaza numeroase business-uri. O infrastructura rutiera bogata, bazata pe autostrazi, inseamna o crestere a economiei, iar acest lucru ne-ar ajuta foarte mult la dezvoltare. Cu siguranta, dezvoltarea autostrazilor ar facilita dezvoltarea retelei proprii de magazine si in afara regiunii Moldovei”, a adaugat Ciuburciu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here