Viziteu, obligat de Biroul Electoral sa elimine bannerele cu sloganul „Modernizam Bacaul” de la lucrarile din oras

3

Biroul Electoral a admis contestatia facuta de Partidul Ecologist, astfel ca obliga Primaria Bacau sa elimine bannerele cu sloganul „Modernizam Bacaul”, afisate la diverse lucrari din Municipiul Bacau.

Dispune emiterea unei adrese către Primăria Municipiului Bacău în vederea acoperirii/înlăturării materialelor/bannerelor aparţinînd primăriei de la obiectivele de investiţii sau alte locaţii, pe perioada campaniei electorale, care cuprind sintagma ,,Modernizam Bacaul, similare celor din p1aneIe foto ataate sesizării. Exemplarele de pe p1ane1e foto vor fi anexate şi adresei transmise Primăriei Municipiului Bacău” se arata in decizie

Potrivit legii, este interzia folosirea resurselor institutiilor publice pentru sprijinirea activităţii partidelor politice sau a campaniei electorale.

Mai mult, si sesizarea Partidului Social Democrat a fost admisa de Biroul Electoral, intr-un caz asemanator, tot cu primarul Viziteu. Viziteu „amesteca” proiectele primariei cu campania electorala, pentru a atrage voturi, fapta sa respecte regulamentul electoral:

Dispune ca, pe viitor, candidatul la funcţia de primar din partea Alianţei A.D.U, să identifice o modalitate de convocare a cetăţenilor în vederea susţinerii campaniei electorale, fară folosirea siglei primăriei mun. Bacău, modalitate menită a departaja clar campania electorală pe care o susţine de împlinirea altor atribuţii deţinute în virtutea funcţiei de primar.” se arata in alta decizie a Biroului Electoral, tot de astazi, 14 mai 2024

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.