Viziteu : „Lucrarea ar putea dura și până mâine seară, la care se adaugă cele 24 de ore până la reumplerea instalației”

1

Primarul Bacaului, Lucian Viziteu, a mers la locul avariei, in Darmanesti. Acesta a tinut sa precizeze ca avaria s-a produs pe un tronson reabilitat in 2012 – cel care a cedat si in 2018. Lucrarile ar putea dura pana miercuri seara, urmand sa se mai adauge alte 24 de ore pentru reumplere. Daca totul merge bine, joi, bacauanii ar putea avea apa la robinete:

„Avaria conductei cu apă a avut loc pe tronsonul „reabilitat” în 2012, un tronson cunoscut și pentru avaria din 2018, când Bacăul a rămas fără apă multe zile. Acum prioritară este remedierea avariei. Din partea conducerii CRAB am fost înștiințat că piesele sunt pe drum și imediat ce ajung încep și reparațiile. Asta înseamnă că lucrarea ar putea dura și până mâine seară, la care se adaugă cele 24 de ore până la reumplerea instalației.

În câteva ore, vom avea în mai multe puncte din oraș și apă potabilă, iar mâine vor mai veni câteva tiruri cu apă potabilă. Acestea se vor distribui de către polițiștii locali și Direcția de Asistență Socială către persoanele care sunt în carantină, dar și celor care au nevoie. La unitățile de învățământ am distribuit deja apă menajeră, iar operațiunea începută din această noapte va continua întreaga zi.” a precizat primarul

Intr-un comunicat transmis de Primaria Bacau se precizeaza ca bacauanii aflati in carantina pot solicita apa contactand doua numere de telefon :

„Municipiul Bacău vă informează că până la remedierea avariei de la Dărmănești, contactăm telefonic băcăuanii aflați în carantină cu rugămintea să răspundă mesajului nostru în cazul în care nu își pot procura apă și nu au sprijin din partea apropiaților. 0234/984 și 0234/986 Poliția LocalăVom livra apă la domiciliu cetățenilor afectați din oraș, mobilizând forțe proprii, voluntari și reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiu.Cetățenii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială (DAS) cu o situație deosebită, care nu se pot deplasa în exterior, persoane imobilizate la pat, vor primi apă potabilă prin colegii din cadrul DAS cu sprijinul Poliției Locale Bacău. Vă rugăm să ne contactați în cazul în care cunoașteți situații de urgență” a transmis Primaria Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.