Viorel Hrebenciuc, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa

0

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului HREBENCIUC VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Hrebenciuc Viorel a dat, la data 25 octombrie 2011, declaraţii nesincere, în calitate de martor, într-un dosar penal instrumentat de P.I.C.C.J. – D.N.A. (privind pe inculpaţii I.N., B.S.G., T.G. şi B.V.), iar, la data 26 iunie 2013, a dat declaraţii nesincere  în calitate de martor, într-o cauza penală (privind pe  aceiaşi inculpaţi) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul I.N., Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor I.N., B.S.G., T.G. şi B.V. Ulterior, la data de 19 martie 2015, într-o cauză penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel, fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat : Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.