Violonistul Alexandru Tomescu, concert extraordinar in Catedrala catolica „Sfintii Petru si Paul” din Bacau

0

Vioara Stradivarius aflata in proprietatea Statului roman a poposit, din nou, in Bacau. Daca in 2011, reputatul violonist Alexandru Tomescu aducea „Capriciile” lui Paganini sub cupola Ateneului, joi seara a fost randul unui (alt) gigant al muzicii clasice, Bach, ale carui acorduri au rasunat in Catedrala catolica „Sfintii Petru si Paul”. Un joc de cuvinte din limba engleza – „Bach to basics” – da titlul ultimului turneu national efectuat de Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius. 

violonist tomescu 2Turneul national „Bach to basics” a inceput in 10 mai, vioara Stradivarius urmand a poposi in lacase de cult catolice sau protestante din tara. Turneul este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, o organizaţie ce are ca scop reformarea sistemului de protecţie a copilului din România, Alexandru Tomescu, un veteran al proiectelor de responsabilizare socială, punându-şi vocaţia în sprijinul copiilor susţinuţi de HHC.

Joi seara a fost randul Bacaului, violonistul Alexandru Tomescu incantand un auditoriu numeros reunit in Catedrala „Sfintii Petru si Paul”. Ca si in cazul „Capriciilor” lui Paganini, spectacolul „Bach to basics” a fost prezentat in combinatie cu un show de lumini a carui menire a fost de a familiariza publicul cu opera lui Johann Sebastian Bach.

„Bach to  basics” se va incheia pe 29 mai, cu concertul programat in Catedrala „Sfantul Iosif” din Capitala. Oraşele prin care a trecut în acest an Turneul Naţional Stradivarius sunt Braşov (10 mai – Biserica Romano-Catolică ”Sf. Petru şi Pavel”), Târgu Mureş (11 mai – Biserica Romano-Catolică ”Sf. Ioan Botezătorul”), Cluj-Napoca (13 mai – Biserica Reformată Centrală, str. Kogălniceanu), Baia Mare (14 mai – Biserica Romano-Catolică ”Sf. Treime”), Oradea (16 mai – Bazilica Romano-Catolică), Timişoara (18 mai – Biserica Romano-Catolică Millennium), Dumbrăveni (20 mai – Biserica Armenească), Iaşi (22 mai – Biserica Romano-Catolică ”Adormirea Maicii Domnului”), Bacău (23 mai – Catedrala Catolică ”Sf. Petru şi Pavel”), Constanţa (25 mai – Sf. Anton de Padova), Piteşti (27 mai – Biserica Romano-Catolică Sf. Anton), iar la final – Catedrala ”Sf. Iosif” din Bucureşti (29 mai).


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.