Vin BMW-urile! Au ajuns in tara primele autoturisme comandate pentru Politia Romana

0

Potrivit unor imagini care circula in mediul online, primele autoturisme BMW, comandate de IGPR, au ajuns in tara. Masinile sunt comandate pentru Politia Romana si vor fi distribuite in mai multe judete.

Licitatia a fost facuta in toamna anului 2022 si starnit un intreg scandal public. 600 de masini au fost comandate de Politia Romana de la Automobile Bavaria, firma condusa de Michael Schmidt – care ar avea o relatie de prietenie cu presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Este vorba despre BMW seria 3 ( 320ix )- de 130 KW, benzina, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte.

Sursa: g4media.ro

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.