Vimercati, principalul client al HIT Park, va investi 1,5 milioane euro in dezvoltarea unui nou sediu administrativ la Hemeius

0

conferinta_hit_parkPrincipalul client al HIT Park, Vimercati East Europe SRL, se pregateste de o noua investitie in parcul industrial de la Hemeius. Cu aproximativ 1,5 milioane euro, compania italiana specializata in producerea de componente pentru industria auto intentioneaza sa construiasca un nou sediu administrativ, precum si o hala pentru dezvoltarea capabilitatilor logistice. 

Investitia a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa organizate de Ziua Europei (9 mai), in prezenta patronului Aldo Vimercati. La eveniment au participat primarul comunei Hemeius, Constantin Mihaila (PNL); managerul HIT Park, Adrian Iordache, precum si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea (PSD).

 

Aldo Vimercati
Aldo Vimercati

Aldo Vimercati a repertoriat cei 5 ani de prezenta Vimercati East Europe SRL la Hemeius, precizand ca acestia sunt rodul delocalizarii unei parti semnificative a activitatilor derulate in Italia. Vimercati a elogiat mana de lucru calificata gasita in judetul Bacau, precum si costul competitiv al acesteia, fapt ce a facut posibil procesul de delocalizare.

„Costurile cu mana de lucru, in Milano, nordul Italiei, sunt mult mai mari decat aici. Acum 5 ani am pornit la drum cu 20 de angajati si o hala de 500 metri patrati. Astazi ne desfasuram activitatea cu 200 angajati, intr-un spatiu de productie de 5600 metri patrati”, a afirmat Aldo Vimercati. Antreprenorul italian a adaugat ca printre clientii Vimercati East Europe SRL se numara societati din grupul BMW, Peugeot – Citroen (PSA), Renault sau FIAT. Vimercati a amintit de exigentele clientilor din industria auto, mentionand ca firma ce-si desfasoara activitatea in HIT Park a trecut prin mai multe audituri. Cel derulat de BMW, a anuntat Adrian Iordache, a durat 2 ani.

Presedintele CJ a glumit pe seama apartenentei politice diferite a factorilor administrativi implicati in parcul industrial, sugerand – pe un ton ironico-aluziv – ca lui Iordache i s-ar fi cerut, de mai multe ori, demisia din PDL, din cauza statutului de manager al HIT Park, institutie subordonata unui consiliu judetean condus de PSD. „Cu domnul Iordache am fost in legalitate politica doar in 2009”, a comentat Benea, amintind de anul guvernarii bicolore PDL-PSD.

Primarul comunei Hemeius a declarat ca Vimercati este, de departe, cel mai important investitor din zona, si ca politica pasilor marunti, care a stat la baza construirii parcului industrial, s-a dovedit una de succes. „Toata lumea spunea ca parcul va fi un fiasco, dar iata ca lucrurile se duc pe un fagas care ofera o paine multor oameni din zona. Chiar saptamana trecuta am aprobat in consiliul local concesionarea a 10.000 de metri patrati pentru construirea a inca doua hale de productie. Se vor crea inca 250 de locuri de munca”, a afirmat Constantin Mihaila.

Conducerea HIT Park a prezentat in conferinta de presa mai multe cifre vizavi de impactul economic al activitatii derulate in parc. Adrian Iordache a anuntat ca in HIT opereaza 10 societati comerciale, din care 2 din industria auto. Numarul de angajati se ridica la 460, dar – a anuntat Iordache – la orizontul lui 2014 numarul lor va fi de aproximativ 650. In 2012, a declarat acelasi manager, cifra de afaceri combinata a firmelor ce opereaza in parc s-a ridicat la 15 milioane de euro, iar pentru 2013 se asteapta o crestere pana la 18 milioane euro.

Adrian Iordache
Adrian Iordache

Cifrele triumfaliste anuntate de managerul HIT nu se regasesc, din nefericire, si in economia societatii de administrare a parcului, Parc Industrial HIT SRL. Dupa ani in care firma a contabilizat pierderi de miliarde lei vechi, 2011 a adus primul profit operational, unul mai degraba nesemnificativ: 1500 lei, sub salariul mediu brut pe economie. „Cand am receptionat parcul, Jonathan Scheele (n.r. – fost sef al Delegatiei UE la Bucuresti) ne-a comunicat sa nu ne asteptam la profituri in primii 5-7 ani de activitate. Treaba noastra a fost sa atragem clienti in parc si sa dezvoltam investitia initiala. Profitul nostru ar trebui sa fie de 2 miliarde (n.r. – lei vechi), dar inregistram pierderi in reteaua de distributie a energiei electrice. Pentru 2012 avem un profit de 100 milioane (n.r. – lei vechi)”, a anuntat Iordache.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.