Vila Rica din Slanic Moldova, unde maresalul Antonescu a discutat in 1944 despre patrunderea rusilor, scoasa la vanzare


Vila Rica, o pensiune emblema situata in centrul statiunii Slanic Moldova, a fost scoasa la vanzare pe site-ul Sotheby`s. In 1944, la Vila Rica, a avut intalnirea dintre mareşalul Antonescu si comandantul Grupului de Armate „Ucraina de Sud”. Cei doi au discutat despre pătrunderea rușilor.

Orice clădire veche redată orașului aduce bucurie și împlinire, dar satisfacția este cu atât mai mare atunci când imobilul în cauză menține vie memoria comunității. Vila Rica este o astfel de emblemă pentru stațiunea Slănic Moldova. Așezată pe o stâncă din anii ‘30, vila privește spre parcul central al orașului cu trufia binevoitoare a unui străbunic care a văzut multe. În 21-22 august 1944, mareșalul Ion Antonescu, comandant al armatei române, se afla la Slănic-Moldova pentru discuții cu Hans Friessner, comandantul Grupului de Armate „Ucraina de Sud”. Discuțiile au loc la Vila Rica, cartierul general al germanului, subiectul zilei fiind pătrunderea trupelor sovietice în linia frontului.” se arata in descrierea proprietatii

Vila a fost construită ca reședința privată în anii ’30 și a trecut printr-o renovare impecabilă în anul 2018. Sunt 5 apartamente și 4 camere duble pe două etaje și mansardă. Pretul de vanzare este de 890.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.