VIDEO: Zeci de tone de moloz au fost aruncate la marginea orasului Comanesti. Cetatenii se tem ca „muntele de deseuri” o poate lua la vale

0

Zeci de tone de deseuri, provenite din constructii, au fost aruncate la marginea orasului Comanesti. O ancheta realizata de G4media arata cum in urma depozitarii s-a format un munte urias de moloz, care poate oricand sa o ia la vale.

Autoritatile au fost anuntate si se asteapta un punct de vedere oficial:

Pentru că depozitul de deşeuri provenite din construcţii se află la marginea unei văi care la rândul ei se află la o diferenţă de altitudinea de câteva sute de metri faţă de oraş , localnicii se tem că oricând „muntele” o poate lua la vale.

Aici au fost basculate sute de maşini pline cu moloz. Eu ca localnic nu ştiu cui să mă adresez având în vedere că primaria este beneficiarul, că poliţiştii locali sunt sub primărie, că firma care a depozitat este angajată de primărie şi tot aşa. Vă daţi seama ce s-ar putea întâmpla dacă tot molozul ăsta o ia la vale în urma unei ploi puternice? Dvs. ştiti că în zona asta au loc frecvent alunecări de teren? Toţi ştiu şi cu toate astea ne-am trezit cu ditamai muntele de gunoi. Muntele ăsta credeţi ca a căzut din cer fără ca autorităţile să ştie? Au fost aici şi cei de la primărie, şi consilieri locali, şi Poliţia Locală, se uită şi ei şi rămân cruciţi. Noi care locuim aici, stăm cu frică. Ei, nu”, a declarat pentru G4Media.ro, un localnic care locuieşte în proximitatea muntelui de moloz.

Prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdănel, susţine că este vorba despre o „depozitare neconformă” şi că va merge personal la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Cazul expus de dvs. este un exemplu revoltător de depozitare neconformă a deşeurilor din construcții, care au un regim clar stabilit prin lege. Voi solicita, urgent, instituțiilor cu atribuții şi responsabilități pe linia protecției mediului o verificare amănunțită la fața locului şi luarea măsurilor care se impun”, a declarat pentru G4Media.ro, Lucian Bogdănel.

Ancheta integrala pe G4media.ro


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.