Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 11-13 octombrie 2019, o vizită de informare şi documentare în judeţele Bacău şi Neamţ pentru şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.
Scopul vizitei de documentare este de a facilita dialogul direct între şefii de misiune şi autorităţile locale, precum şi reprezentanţii mediului de afaceri, ca parte a eforturilor concrete de promovare a României.
Vizita de documentare a şefilor misiunilor diplomatice a început în judeţul Bacău cu o întâlnire găzduită de prefectul judeţului Bacău, Valentin Ivancea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu, la care au participat directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, Mihai Tulbure şi reprezentanţi ai mediului universitar.
Pentru evidenţierea oportunităţilor economice din acest judeţ, diplomaţii au avut ocazia de a vizita un obiectiv strategic, Compania Aerostar Bacău. De asemenea, a fost efectuată şi o vizită la compania de industrie agroalimentară, S.A. Agricola Internaţional Bacău. Membrii corpului diplomatic acreditat în Romania, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău şi ai Consiliului Judeţean Bacău au participat la un scurt moment muzical oferit de Filarmonica „Mihai Jora”, în salonul Casei Memoriale George Enescu din Tescani.
Un alt obiectiv vizitat, reper în domeniul sănătăţii, care reconfirmă importanţa şcolii de medicină româneşti, îl reprezintă Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, condus de doctorul Adrian Cotîrleţ.
În dimineaţa celei de-a doua zile, membrii corpului diplomatic împreună cu autorităţile locale au depus coroane la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura în cinstea celor căzuţi în Primul Război Mondial.
Slănic Moldova, care a încântat invitaţii cu peisajele naturale unice şi cu bogata sa istorie, s-a aflat, de asemenea, pe lista obiectivelor turistice vizitate de şefii misiunilor diplomatice.
Vizita în judeţul Bacău s-a încheiat cu prezentarea tradiţionalului Joc al Urşilor, un obicei străvechi de pe Valea Trotuşului pe care autorităţile locale, cu sprijinul celor de la Bucureşti, doresc să îl introducă în patrimoniul imaterial UNESCO.
Comunicat de presa MAE