VIDEO: Ursii au vizitat, din nou, Slanic-Moldova. Jandarmii bacauani desfasoara activitati de informare si prevenire in zona

0

Trei ursi au vizitat in aceasta dimineata localitatea Slanic Moldova din judetul Bacau. In cautare de mancare, ursii s-au plimbat linistiti printre blocuri, au cautat la ghene, dupa care s-au retras in padure. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

În această dimineață, jandarmii montani băcăuani au desfăşurat în staţiunea Slănic Moldova activităţi specifice de prevenire, constând în distribuitea de pliante informative, discuții cu turiștii și localnicii cu privire la modalitatea de acțiune în cazul în care observă prezenta unui animal sălbatic și solicitarea sprijinului în cazul unor situaţii de urgenţă, dar și despre principalele aspecte de interes referitoare la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, modul de deplasare pe traseele montane, respectarea indicaţiilor pe aceste trasee.

Jandarmii acţionează zilnic în staţiunile Slănic Moldova și Tg.Ocna pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

Mulți aleg să petreacă timpul liber în natură, pe cărări de munte sau în zonele de agrement, iar traseele montane sunt o adevărată provocare, dar și un test de rezistență pentru începători.
Pentru a vă bucura de tot ce vă poate oferi natura, jandarmii vă transmit următoarele recomandări:
-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
-să vă echipați corespunzător zonei montane;
-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor;
-Nu hrăniți urșii și nu vă apropiați de aceștia pentru că pot fi periculoși!
-Respectați panourile de informare și avertizare!
-Dacă observați prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să faceți zgomot pentru a-l îndepărta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.