S-a deschis o noua autostrada in Romania. Umbrarescu finalizeaza 19km din A0, cu 7 luni inainte de termen! (VIDEO)

0

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord a fost deschis astăzi. Deși Umbrărescu a finalizat proiectul cu 7 luni înainte de termen, doar 10 din cei 19 kilometri ai lotului, între DN 1 și DN 2, vor fi deschiși pentru circulație, cuprinzând zona Corbeanca până la Autostrada A3 București – Ploiești.

Motivul este lipsa infrastructurii de descărcare în DN 2, cu nodul rutier aferent situat pe lotul 3 Afumați-Pantelimon, care se află încă în stadiul de proiectare în cadrul contractului cu un constructor chinez.

Autoritățile din domeniul Transporturilor au făcut promisiunea că până la sfârșitul anului viitor se va realiza conexiunea și cu DN 2, iar chinezii vor începe lucrările pentru cei 2 kilometri lipsă în primăvara următoare.

S-a deschis circulația pe primul Lot din Autostrada de Centură a Capitalei (#A0)! De astăzi se poate circula pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiți ai A0 Nord (între DN1 și A3). După finalizarea legăturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km între DN1 și DN2. Construcția celor 19 km a costat 831,92 milioane de lei (fără TVA) și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme. Asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022 și avea termen contractual de finalizare în iunie 2024.” a anuntat Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.