VIDEO: Umbrarescu si-a montat „fabrica de grinzi” pe Centura Bucuresti Nord ( autostrada Corbeanca – Afumati )


Un video postat pe forumul pasionatilor de infrastructura – PeUndeMerg.ro – arata ca Umbrarescu si-a montat deja fabrica de grinzi pe Centura Bucuresti Nord. Este vorba despre tronsonul de autostrada Corbeanca – Afumati, de 19 km, pe care constructorul bacauan il va realiza. Umbrarescu se pregateste sa construiasca 10 poduri si pasaje pe acest tronson.

Ministerul Transporturilor a emis pe 1 iulie 2022 autorizație de construire pentru executarea lucrărilor pentru lotul II Nord al Autostrăzii A0. Este vorba despre 19 km, între DN1 Corbeanca și DN2 Afumați. Pe 19 iulie, secretarul de stat în Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că lucrările pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) urmau să înceapă după ce proiectul tehnic de execuție urma să fie aprobat în cel mai scurt timp de Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Valoarea lucrărilor autorizate este de 523,25 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție a acestora este de 22 de luni, de la data începerii efective a lucrărilor, a subliniat atunci Scrioșteanu.” anunta economica.net

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al A0 Nord a fost semnat pe 17 mai 2021 și are o valoare de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis pe 16 august 2021 iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este ultimul trimestru din 2024. Contractul prevede 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție.

Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.