VIDEO! UMB construiește al doilea cel mai lung pod din România: Viaductul „mamut” de 1,7 kilometri peste Siret și calea ferată. Drumul Expres Brăila – Galați este la 40% execuție

    1

    UMB a început lucrările pentru construirea celui de-al doilea pod ca lungime din România, structura „mamut” peste Siret și calea ferată de pe traseul Drumului Expres Brăila – Galați, a transmis sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, informează economedia.ro.

    Structura care supratraversează Siretul și complexul feroviar va avea o lungime totală de 1,7 kilometri și va fi al doilea cel mai lung pod din România după cel peste Dunăre de la Brăila (n.r Podul peste Dunăre de la Giurgiu – Ruse a fost construit în 1954 și este administrat jumătate de România, jumătate de Bulgaria). UMB a construit și viaductul peste Olt de la Slatina de pe DEx 12 Craiova – Pitești de 1,6 kilometri, iar pe Autostrada Transilvania este viaductul de la Suplacu de Barcău de aproape 1,7 kilometri construit de Bechtel, dar pe un lot nefinalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila are o lungime de 2 kilometri, iar deasupra Dunării de aproximativ 1,9 kilometri.

    Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila – Galați este de aproximativ 40%, a transmis Scrioșteanu.

    „Au început lucrările la cea mai importantă structură a Drumului Expres Brăila-Galați, podul peste Siret.

    În șantierul Drumului Expres Brăila-Galați, a început execuția lucrărilor la cea mai mare lucrare de artă pe care o avem în construcție, după podul de la Brăila, și anume la o super-structura mai lungă de 1,7 km, care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m.

    Au fost deja forați, armați și turnați 65/900 piloți și estimăm ca până la sfârșitul lunii iulie a acestui an să se finalizeze această etapă aferentă lucrărilor de artă peste râul Siret, care cuprinde următoarele structuri:

    – viaductul de acces de pe malul drept (896, 42 ml)

    – podul peste râul Siret (307,75 ml)

    – viaductul de acces de pe malul stâng (447,91 ml)

    – pasaj peste complexul de cale ferată (139,14 ml)

    Pentru acest tip de lucrare, antreprenorul are 5 instalații de foraj mobilizate, urmând ca în perioada următoare să mărească numărul acestora cu încă 2. Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila – Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, a afirmat Scrioșteanu.

    Cele mai recente imagini din dronă cu șantierul DEx Brăila – Galați au fost publicate pe Canalul YouTube „Răducu P Drum”.

    Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

    1 comentariu

    1. De ce tocmai acum. Nu se stia ca va trebui construit acest pod de cand a inceput constructia podului mare? De ce nu au inceput atunci si acum sa fi fost gata? Sau este prea mult pentru romani?

    Lasa un comentariu

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.