VIDEO: Trei persoane au fost retinute in Bacau, dupa ce au vandut cocaina in mai multe baruri si cluburi din judet

0

La data de 12.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de un alt inculpat într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

​În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2022, pe raza județului Bacău, s-a constituit o grupare specializată în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, grupare care s-a aprovizionat cu cocaină din Marea Britanie și Spania prin intermediul firmelor de coletărie. După introducerea în țară, drogurile au fost comercializate în mai multe baruri și cluburi din județul Bacău.
​În urma celor 18 percheziții domiciliare efectuate în cauză pe raza județului Bacău, au fost descoperite și ridicate cantitățile de 30 de grame de cocaină și 104 capsule cu substanța albă cristalină, sumele de 5.090 de lire sterline, 2.200 de euro și 24.145 de lei, două cântare electronice de precizie, două cartușe calibru 16 pentru armă de vânătoare și 20 de telefoane mobile.


Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Galați și Bacău, polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Vrancea și Bacău. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.