VIDEO: Prins in Bacau, in timp ce transporta ilegal peste 73 kg de trufe. Marfa ar valora zeci de mii de euro


Un transport ilegal de trufe a fost interceptat in Bacau, in urma unui apel la 112. Soferul avea in masina 73 kg de trufe, insa nu a putut prezenta documente pentru ele. Marfa a fost confiscată şi predată pădurarilor de la ocolul silvic Traian.

Costel Mariş, suspect: „Am cumpărat-o pe bani marfa, nu am furat. Ca să cumpăr marfa să o mănânc, ce acte să am? Eu vreau să mănânc nişte trufe, ce acte să am? Care e problema de valoare? Dacă eu vreau să mănânc caviar, nu am voie pentru că este scump? Eu am foarte mulţi bani şi vreau să mănânc numai trufe, mă alimentez numai din trufe”.

Poliţiştii au cerut sprijinul pădurarilor din zonă şi au inventariat cantitatea de trufe la ocolul silvic.

Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău: „Din verificări s-a stabilit că la volan se afla un bărbat de 32 de ani din judeţul Maramureş care transporta circa 80 de kg de trufe fără a deţine documente legale. Cantitatea de trufe a fost ridicată în vederea stabilirii provenienţei”.

Anumite specii de trufe ajung să coste şi până la 5.000 de euro kilogramul. Valoarea trufelor confiscate miercuri noapte depăşeşte 100.000 de lei şi după încheierea formalităţilor întreaga cantitate va ajunge la concesionarul legal al zonei din care au fost culese.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.