VIDEO: Premierul Dancila a vizitat Insula de Agrement

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a vizitat miercuri Insula de Agrement din Municipiul Bacau. La eveniment au participat senatorul PSD, Dragos Benea, primarul Bacaului, Cosmin Necula si subprefectul Valentin Ivancea.

Decolmatarea si modernizarea Insulei de Agrement merg in paralel, astfel ca, la sfarsitul lunii septembrie 2019 este estimata finalizarea intregului obiectiv.

Senatorul PSD, Dragos Benea, a facut un scurt istoric al Insulei de Agrement dupa care a tinut sa precizeze ca exista finantare atat pentru Insula cat si pentru Centura Bacaului. Senatorul a adaugat ca cel mai mare adversar al lucrarilor sunt conditiile meteo insa da ca sigura data de septembrie 2019, pentru finalizarea investitiei.

Intr-o postare pe Facebook, la scurt timp dupa vizita pe teren, Dragos Benea a spus :

„Am făcut un pariu cu iz competitiv că la 1 septembrie va “clipoci” apă în albia lacului de agrement iar junglă urbană va fi doar o amintire neagră pentru băcăuani. Ce nu s-a făcut în 5 ani se va realiza în 5 luni (aprilie- august 2019). Vizita doamnei prim ministru Viorica Dancilă are legătură doar cu faptul că acum un an am promis începerea lucrărilor și într-un fel ne-am ținut de cuvânt. Spun într-un fel deoarece a trebuit să plece de pe funcție fostul director Vamanu și din “albie” fostul constructor total neserios în raport cu acest obiectiv. Astăzi o firmă din județul Neamț – extrem de mobilizată – îmi dă încredere că vom finaliza în luna august lucrările.” a spus senatorul PSD, Dragos Benea

Viorica Dancila a declarat ca a venit la obiectivul Insula de Agrement pentru a vedea cum sunt cheltuiti banii si pentru a verifica stadiul fizic al investitiei:

„Am spus ca alocam acesti bani atat de importanti pentru bacauani si am alocat in 2018 fondurile necesare acestei investitii. Din pacate, din cauza unor probleme locale sau judetene nu s-au putut face lucrarile. In 2019 am alocat din nou resurse si speram ca toti factorii implicati sa respecte termenele si acest obiectiv sa devina realitate. Cetatenii, pe buna dreptate, nu mai au rabdare si vor ca atunci cand li se promit anumite obiective sa fie finalizate la termen. „ a declarat premierul Romaniei, Viorica Dancila

Dupa vizita pe teren, primarul Cosmin Necula, a declarat intr-o postare ca peste 100 de angajati ai SSPM lucreaza la foc continuu pentru a finaliza la termenul stabilit Insula de Agrement:

„Aproximativ 100 de angajați ai SSPM lucrează, zilnic, pentru finalizarea Insulei de Agrement, un obiectiv așteptat de toți băcăuanii. Complementar, lucrările de decolmatare a lacului înaintează în ritm susținut.

Guvernările locală și centrală ale PSD au deblocat cele două proiecte, lăsate în paragină de fosta administrație PNL. În septembrie, vom finaliza lucrările la ambele obiective de investiții.” a spus primarul Necula

Modernizarea Insulei de Agrement costa in total peste 50 de milioane de lei, din care 16 milioane au fost fonduri europene.

De le vizita premierului nu au lipsit protestatarii. In jur de 20 de persoane au huiduit si au fluierat vizita Vioricai Dancila. Acestia au fost impiedicati de jandarmi sa intre la Insula. Nu au fost inregistrate incidente.

Foto: (c) Gabriel Apetrii / AGERPRES

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here