VIDEO: Perchezitii in comuna Ungureni, la persoane banuite de taieri ilegale de lemnUpdate:

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării, 5 drujbe mecanice și 12 m.c material lemnos. Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
De asemenea, în perioada 18-20 Ianuarie a.c, polițiștii I.P.J Bacău, cu sprijinul de specialitate al reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Bacău au acționat în sistem integrat pentru verificarea modului de respectare a normelor silvice.
Au fost verificate 21 de obiective, din care, 3 exploatări forestiere și 18 depozite și instalații de debit material lemnos.
Au fost aplicate 82 de contravenții, din care 16 in domeniul silvic și a fost confiscată fizic și valoric, cantitatea de 269 m.c material lemnos, în valoare de 97.000 de lei.
Totodată, au fost constatate în flagrant delict 5 infracțiuni, din care 2 ce privesc tăieri ilegale și furt de arbori și 3 infracțiuni de fals informatic cu privire la avize de însoțire a materialelor lemnoase emise în mod fictiv, fiind întocmite dosare penale.

———-

În această dimineață, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci, împreună cu cei specializati în arme,explozivi si substanțe periculoase, criminalisti si luptători pentru acțiuni speciale desfășoară 6 percheziții pe raza comunei Ungureni, la persoane bănuite de comiterea unor delicte silvice. La fiecare locație polițiștii au identificat material lemnos pentru care nu există documente justificative, urmând a se realiza cubajul în vederea stabilirii prejudiciului de către specialiști silvici.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentInspectorii ITM Bacau au dat, in 2021, amenzi de peste 700.000 euro
Articolul urmatorIn ultimele 16 zile, 5044 de bacauani au facut COVID. Dintre acestia, 1,8% au ajuns in spital, iar cazurile grave au scazut

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.