VIDEO: Perchezitii in Bacau si Brasov. Doi interlopi, platiti de mafia cazinourilor „Las Vegas”, bateau jucatorii

0

Pe data de 15 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și tentativă la omor. Video AICI.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, cei doi inculpați au aderat la grupul infracțional organizat pe care l-au sprijinit până la data de 23 noiembrie 2022 (data la care acesta a fost destructurat), prin acțiuni de constrângere a clienților recalcitranți, cu scopul de a-i determina să nu mai pătrundă în interiorul sălilor de jocuri de noroc, acțiuni desfășurate împreună cu mai multe persoane cunoscute la nivel local și național ca fiind violente.

Astfel, la data de 25.05.2022, în jurul orelor 23:32, în timp ce se aflau în municipiul Bacău, în fața unei săli de jocuri de noroc, la solicitarea angajaților acesteia, cei doi inculpați, prin aplicarea unor lovituri, în mod repetat și cu intensitate, atât cu un baston telescopic metalic, cât și cu pumnii și picioarele, într-o zonă vitală a corpului, respectiv în zona capului, au constrâns o persoana vătămată să nu mai intre în sălile de jocuri de noroc controlate de grupul infracțional organizat. Constrângerea a fost  realizată în contextul în care persoana vătămată nu a respectat această interdicție dispusă anterior de către reprezentanții cazinoului.

Urmarea periculoasă, respectiv suprimarea vieții persoanei, nu s-a produs datorită unor factori externi voinței inculpaților, respectiv modalitatea de apărare a victimei, persoana vătămată parând o parte dintre lovituri cu antebrațele la nivelul cărora a suferit leziune de apărare grave. Leziunile traumatice provocate persoanei vătămate de loviturile aplicate de cei doi inculpați au necesitat 40-45  de zile de îngrijiri medicale.” a transmis DIICOT

În cursul zilei de 16.03.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București a respins propunerea de arestare preventivă a inculpaților și a dispus măsura controlului judiciar. Împotriva încheierii procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  au declarat contestație.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.