VIDEO: Perchezitii in Bacau, Brasov si Sibiu la traficanti de droguri

0

La data de 30.11.2016 şi respectiv 01.12.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Nistor Lucian, Ilie Daniel-Viorel,Dumbravă Raul-Andrei, Hila Dumitru şi Ilie Emanuel pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada că în perioada 01 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016 membrii grupului infracţional au introdus pe teritoriul României, din Spania, cantitatea totala de 11 kg cannabis si rezină de cannabis, prin intemediul unei firme de coletărie, ulterior drogurile fiind comercializate pe raza judeţelor Sibiu, Braşov şi Bacău.

În cauză au fost efectuate un număr de 27 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Sibiu şi Bacău ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină.

Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui autoturism de lux precum şi a sumei totale de 63.000 lei şi 1300 euro.

Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile iar faţă de alţi 4 inculpaţi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, Covasna, Alba, Sibiu şi Bacău, precum şi din cadrul I.P.J Braşov, luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Braşov şi I.P.J.Sibiu, precum și jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale Braşov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.