VIDEO: Ninge in Bacau. 27 de masini actioneaza pe drumurile din judet

0

Judetul Bacau se afla sub atentionare cod galben de ninsori si ploi. La aceasta ora ninge in aproape toate localitatile din judet.

Potrivit prefectului de Bacau, Lucian Bogdanel, 27 de autobasculante actioneaza pe drumurile din judet:

Lucrătorii de la Drumuri Naționale se află de dimineață pe teren, intervenind în contextul avertizării COD PORTOCALIU de ninsori & viscol. La acest moment, în stocurile SDN Bacău se află 4475 tone sare, 394 tone nisip şi 21,7 tone clorură de calciu. Au fost mobilizate pentru intervenție utilaje proprii (3 Unimog cu lamă şi răspânditor, 2 autofreze, 2 buldoexcavatoare şi o autobasculantă cu lamă şi răspânditor). De asemenea, în situația intensificării ninsorilor sunt pregătite de intervenție utilaje închiriate (27 de autobasculante cu lamă & răspânditor) şi 11 încărcătoare.” a precizat prefectul Bogdanel

În intervalul 18 noiembrie, ora 10:00, până la 19 noiembrie, ora 10:00, în județul Bacău, se prognozează precipitații semnificative cantitativ, cu o valoare locală cuprinsă între 25 și 35 de litri pe metru pătrat, iar în anumite zone aceasta poate depăși 50 de litri pe metru pătrat. Aceste precipitații vor lua forma ninsoarelor în zonele montane, unde se va forma un strat de zăpadă, iar în restul regiunilor vor fi mixte. Există riscul de formare a poleiului. Vântul va înregistra intensificări, cu viteze între 55 și 65 km/h. La munte, temporar, se vor înregistra condiții de viscol, iar rafalele de vânt vor depăși 60-80 km/h.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.