VIDEO: „Mica Unire”, sarbatorita cu mare fast de Preotul Bârjovanu la Biserica Orbic (Buhusi)


Preotul Gheorghe Bârjovanu, de la Parohia Ortodoxă Sf. Gheorghe Orbic ( Buhusi, judetul Bacau ) , cunoscut drept un patriot de exceptie care respecta cu sfintentie toate traditiile si istoria Romaniei, a organizat un moment festiv, cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Mica Unire.

Evenimentul a fost organizat in stil traditional, la Biserica din Orbic. Enoriasii au fost prezenti, au cantat si dansat „Hora Unirii”, au participat la slujba si bineinteles au purtat portul traditional alaturi de drapelul national.

În deschiderea zilei, s-a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, conform recomandărilor Patriarhiei Române și cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au fost pomeniți toți cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române din anul 1859 și s-au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că această Unire a constituit fundamentul statului român modern, România.

La ora 10:00 a fost săvârșită slujba parastasului pentru făuritorii Unirii Principatelor din 24 ianuarie 1859.D-na prof. Ana Huzum a susținut o alocuțiune despre semnificația Unirii. Toți cei de față au intonat:,, Apel la Unitate al IPS Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, de Ziua Unirii Principatelor Române.Manifestarea s-a încheiat cu Hora Unirii în jurul bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ca gest simbolic peste timp, arătând în felul acesta solidaritate cu martorii unirii în împlinirea idealului de deșteptare națională și cristalizare a ideii de naționalitate.” a transmis preotul Barjovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.