VIDEO: Locul de unde s-a transmis semnalul ca un avion s-ar fi prabusit

0

Luni, 28 martie, Romatsa a primit pe dispozitivele de monitorizare un semnal din padurea Buhoci ( judetul Bacau ) ca un avion s-ar fi prabusit. Imediat au fost contactati pompierii ISUJ, jandarmii si politistii care au mers in cautari.

Cautarile au inceput in jurul orei 18:30 si s-au terminat in jurul orei 20:30, la caderea intunericului. In ajutor a fost si un elicopter SMURD.

In imagini se vede locul – dupa coordonatele GPS – de unde s-a transmis semnalul de alerta. Salvatorii nu au gasit nimic in acel loc, iar cautarile s-au sistat.

Pana in acest moment nu s-a transmis oficial ce s-a intamplat – daca a fost o eroare umana sau una tehnica si cine a transmis acel mesaj. Zona de unde s-a transmis semnalul este la 10km de drumul principal, in padure. Surse neoficiale spun ca ar fi vorba de o drona, insa informatiile nu au fost confirmate. Am cerut un punct de vedere de la Romatsa si DSU si vom reveni cand il vom primi.

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Imediat, spre locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare și o ambulanţă SMURD.

De asemenea, a fost anuțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Serviciul de Ambulanță Județean Bacău, Salvamont Bacău și elicopterul SMURD Iași, care a survolat zona până la lăsarea întunericului.

Totodată, s-a luat măsura alertării serviciilor pentru situații de urgență a comunelor Ungureni, Tamaș, Buhoci, Traian și Gioseni, pentru a aloca forțe, în vederea efectuării de căutări pe arii extinse.

La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari (reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău și ai Serviciilor Voluntare).

Începând cu ora 20:25 acțiunea de căutare s-a încheiat. În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date” a transmis ISUJ Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.