VIDEO: Incendiu puternic pe Aeroportul Luton din Londra. Toate zborurile au fost suspendate

0

Zborurile de pe Aeroportul Luton din Londra au fost oprite miercuri dimineața și călătorilor li s-a recomandat să evite zona din cauza unui incendiu major care a izbucnit în parcarea terminalului.

Potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire, Parcarea Terminalului 2 a suferit o „prăbușire structurală semnificativă”. Un echipaj format din cincisprezece pompieri a intervenit pentru a stinge incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje și a implicat numeroase vehicule. Pentru asigurarea siguranței pasagerilor și a personalului, zborurile au fost suspendate până miercuri la ora 12:00 BST, conform declarațiilor reprezentanților aeroportului citate de News.ro.

Patru pompieri și un membru al personalului aeroportului au fost transportați la spital după ce au inhalat fum, iar o altă persoană a fost examinată la fața locului. Sute de persoane se află blocate în Luton, fără nicio modalitate de a ajunge acasă, deoarece majoritatea mașinilor lor erau parcate în parcarea afectată. Toate hotelurile sunt rezervate, iar mai mulți pasageri susțin că au fost lăsați în dificultate de către liniile aeriene. O prezență semnificativă a poliției a fost observată, iar numeroși ofițeri lucrează pentru a îndepărta oamenii de la locul accidentului.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester și Stansted, și a transportat peste 13 milioane de pasageri în 2022. Serviciul de ambulanță a anunțat că incidentul critic a fost oprit, dar rămâne la fața locului pentru a sprijini colegii pompieri și de salvare.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.