VIDEO: Doua fetite gemene din Buhusi au fost ascunse intr-un microbuz pentru a trece ilegal granita

0

 Politistii de frontiera bihoreni au descoperit intr-un microbuz, in compartimentul destinat bagajelor, sub o patura, doua fetite gemene, in varsta de patru ani, care fusesera ascunse de mama lor, cu intentia de a fi trecute ilegal frontiera romano-maghiara, pentru  a ajunge in Germania.

La data de 30.06.2015, in jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors – jud. Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Eugen B., in varsta de 38 ani, din jud. Bacau, care conducea un microbuz marca Volkswagen, inmatriculat in Germania.
Cu ocazia controlului specific, lucratorii nostri au descoperit doua fetite gemene, in varsta de 4 ani, ascunse in compartimentul destinat bagajelor, sub o patura.

Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit faptul ca in microbuz se afla mama celor doua fetite, Vasilica B., in varsta de 38 ani, domiciliata in Buhusi, judetul Bacau, care a declarat ca a recurs la aceasta metoda, cu ajutorul soferului, pentru ca nu detine documente de identitate romanesti pentru gemene, acestea fiind nascute in Italia.

Totodata, soferul microbuzului a declarat ca a fost contactat de mama fetitelor, care l-a rugat sa o transporte, impreuna cu minorele, pana in Germania unde aceasta lucreaza. Impreuna cu femeia a stabilit modalitatea de a scoate din tara cele doua minore, cunoscand faptul ca gemenele nu poseda acte de identitate eliberate de autoritatile romane.

Politistii de frontiera au intocmit, atat mamei cat si soferului, acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.