VIDEO: Cum a fost construita pista Aeroportului Bacau. Spaniolii au publicat un video din timpul lucrarilor

Spaniolii care au lucrat la constructia pistei Aeroportului Bacau au publicat un video care prezinta lucrarile care au dus la finalizarea obiectivului.

Pista de la Aeroportul George Enescu din Bacau este cea mai noua si moderna din tara. Are o lungime de 2,5 km si o latime de 45 de metri. Costurile totale au fost de peste 35 de milioane de euro iar banii au fost atrasi prin fonduri UE.

„Proiectul a inclus demolarea pistei existente, care are o lungime de 2.500 de metri și o lățime de 45 de metri, precum și restaurarea unei noi piste. Noua pistă de decolare are la capăt o platformă pentru manevra de întoarcere a aeronavei. Suprafața totală de aterizare, inclusiv platforma de întoarcere, este mai mare de 115.000 de metri pătrați. Proiectul a inclus, de asemenea, reabilitarea benzilor de circulație, extinderea platformei de îmbarcare și debarcare, precum și construcția drumului de securitate perimetral al aeroportului, instalarea de balize pe noua pistă și platforma de securitate. De noua infrastructură va beneficia o populație de peste 180.000 de locuitori. În prezent, aeroportul din Bacău are un trafic de peste 78.000 de pasageri pe trimestru. Odată cu executarea acestei infrastructuri, va fi posibilă o creștere a traficului aerian, permițând o creștere a operațiunilor de decolare și aterizare la aeroport.” a precizat firma FCC Construction, cea care a realizat obiectivul

Europarlamentarul Dragos Benea a apreciat seriozitatea constructorului care a reusit pe timp de pandemie sa duca lucrarea la bun sfarsit :

„Un film excepțional, realizat de antreprenorul spaniol FCC, care documentează, strălucit şi expresiv, modernizarea pistei de la Aeroportul Bacău, proiect finanțat din fonduri europene în valoare de 35 milioane euro, construit – cap/coadă – de guvernarea PSD. Ca şi centura Bacăului. Construcția propriu-zisă a noii piste s-a suprapus peste pandemia Covid19 şi consecințele acesteia în Europa: asta nu a împiedicat constructorul să-şi vadă, cu seriozitate, de treabă şi să livreze cea mai modernă pistă din țară. Fără lamentații, aşa cum fac unii constructori autohtoni care, sub privirile îngăduitoare şi permisive ale fostei şi actualei administrații locale, nu reuşesc să încheie nici astăzi lucrările la Rezerva de Apă a Bacăului, invocând efectele negative ale pandemiei.” a spus Dragos Benea

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

1 comentariu

  1. poate adminstratia locala se uita si cum arata accesul spre aeroport cu o intersectie principal? mare si strazile aferente ca dupa razboi,cum arata gara,autogara si intrarile in oras.zona chimiei-cet-pista karting este o rusine si poate fi parcursa la picior doar ziua,noapte e film de groaza pe acolo si un pericol evident pentru viata cetatenilor.

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here