VIDEO: Cine este bacauanul acuzat de moartea a 39 de migranti vietnamezi


Marius Draghici, un barbat de 48 de ani nascut in Onesti – judetul Bacau, a fost dat in urmarire internationala, fiind implicat in moartea a 39 de vietnamezi. Acesta se ascundea intr-o locuinta inchiriata, in capitala. Zece persoane, printre care si un alt roman, au fost deja condamnate in Anglia la aproape 100 de ani de inchisoare pentru omor din culpa si trafic de migranti.

Marius Draghici – foto @StirileProTV

Marius-Mihai Drăghici are 48 de ani şi a fost depistat de poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR într-o locuinţă închiriată din Sectorul 1 al Capitalei. El este suspectat de poliţiştii din Marea Britanie că, altături de alte persoane, ar fi organizat, în octombrie 2019, în oraşul Essex, transportul în urma căruia 39 de migranţi vietnamezi au murit sufocaţi în remorca unui TIR. Migranții aveau între 15 şi 44 de ani şi ar fi stat înauntru peste 12 ore la temperaturi insuportabile.

Poliţiştii britanici au făcut publică fotografia lui Marius Drăghici la sfârşitul lunii trecute şi i-au rugat pe cei care îl recunosc să sune la poliţie. În România, individul era căutat de oamenii legii încă din noiembrie 2021, la cererea autorităţilor din regat, dar ar fi reuşit să fugă de fiecare de data de ei, mutându-se dintr-un loc în altul. Miercuri, Curtea de Apel București a decis să îl aresteze provizoriu, pentru 30 de zile, timp în care va fi extrădat.

Născut în Oneşti, Drăghici folosea de asemenea şi alte nume de familie ca să se ascundă, precum Şelaru sau Lupu, spun detectivii britanici.

Louise Metcalfe, inspector șef al Poliției din Essex: Faptele pentru care credem că este responsabil, nu pot să rămână nepedepsite. Ştim că are legături în judeţul Bacău din România şi în Spania şi lucrează în industria transportului”.

Comunicat Politia Romana:

Miercuri, 10 august, în București, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Din cercetări a reieșit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsuflețite a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităților britanice.

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu polițiști din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.