VIDEO: Blocul NATO din Buhusi a fost demolat

Publicitate

Celebrul „bloc NATO” din Buhusi a fost demolat. Primăria Buhuși implementează proiectul  „Îmbunătățirea mediului urban din orașul Buhuși: pentru zonele piața agroalimentară strada Pionierului, bloc NATO, zona Marginea, oraș Buhuși, județul Bacău”. Valoarea totală este de 3.462.700,37 lei.

Proiectul are ca obiectiv reconversia a trei amplasamente din orașul Buhuși care în prezent sunt în stare de degradare și transformarea acestora în spații verzi.

Povestea acestui bloc începe în anii ’60, când aici au fost cazați muncitorii aduși la Buhuși pentru construirea blocurilor din oraș. La începutul anilor ’80 a fost preluat de către Școala Profesională, devenind căminul școlii. În anul 1992, un incendiu a devastat câteva locuințe din acest cartier și, printr-o înțelegere avută de primarul Gheorghe Bursuc cu directorul Grupului Școlar “Ion Borcea”, Gheorghe Ursache, patru familii afectate de incendiu au fost cazate în acest bloc. Ulterior, blocul a fost scos din curtea școlii profesionale și dat în administrare întreprinderii de gospodarie a orașului (fostul IGO), iar cele patru familii cazate aici locuiau cu forme legale, platind chirie. Ahtiat după voturi, primarul Gheorghe Bursuc le-a “sugerat” unor rromi aflați în dificultate de habitat să ocupe acest bloc. Sugestia a fost acceptată iar imobilul cu patru nivele a fost iute ocupat. Începând din 2001, cladirea se află în proprietatea Primăriei Buhuși.

Sursa: Buhusi.net

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here