Video! Autoturismele Dacia activează eronat frâna de urgență în pasajul Oituz din Municipiul Bacău

11

Pasajul Oituz din Municipiul Bacău a devenit locul a numeroase accidente inexplicabile, generate de un posibil defect al sistemului de franare de la autoturismele Dacia. Șoferii au raportat că mașinile lor activează frâna de urgență în mod aleatoriu în interiorul pasajului, determinând oprirea bruscă, în absența unui obstacol vizibil.

Aceasta eroare a sistemului de frânare automată a condus la numeroase accidente în zonă, intrucât vehiculele care vin din spate au fost implicate în coliziuni serioase cu cele care s-au oprit brusc în pasaj. Cu toate acestea, în ciuda recunoașterii problemei de către dealer, nu a fost emis niciun recall oficial și nicio modificare la sistemele de frânare ale acestor autoturisme.

Potrivit clienților care au cumpărat autoturisme Dacia, acestora li se comunică verbal de către dealer că trebuie să aibă grijă în pasaj, sugerând astfel că problema este cunoscută, dar până acum nu s-au luat măsuri pentru a rezolva situația.

Între timp, șoferii sunt sfătuiți să evite Pasajul Oituz sau să dezactiveze sistemul de frânare de urgență până când se vor lua măsuri concrete pentru remedierea problemei.

Am cerut un punct de vedere de la producătorul Dacia, în urmă cu mai multe luni de zile, însă nu am primit niciun răspuns.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

11 comentarii

  1. Masina activeaza corect franarea de urgenta, deoarece peste o anumita viteza ”vede” rampa ca un obstacol. Solutia este fie dezactivarea franei de urgenta la trecerea prin pasaj, fie reducerea vitezei la cca 25-30 km/h, in functie de marca masinii. De remarcat ca doar la rampa spre iesirea din oras se activeaza franarea de urgenta, fiind sensibil mai abrupta decat rampa dinspre oras.

    • Nu are treaba viteza cu care se circula, nici nu „vede rampa ca un obstacol”. Problema e ca Dacia a preferat un sistem bazat doar pe 1 senzor (Radar), iar in cazul de fata, la baza rampei e un grilaj metalic pentru scurgerea apei. Pozitia acestui grliaj nefiind „la nivel”, ci la un unghi (se vede destul de bine in prima poza din articol), face ca reflectivitatea grilajului sa fie mai mare, iar radarul interpreteaza ca fiind o masina in fata.
      Ca idee, functia de franare autonoma de pe ultimele versiuni de Dacia Logan/Sandero/Jogger reactioneaza doar la masini, nu la pietoni/biciclisti/obstacole

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.