Video! Au început lucrările la pasajul peste DN2, pe Autostrada A7 Ploiești – Buzău

0

Constructorul turc Nurol a demarat lucrările pentru devierea Drumului Național 2 (E85) în vederea începerii construcției pasajului de autostradă peste DN2, pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău, parte a Autostrăzii Moldovei A7. Secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, a făcut acest anunț miercuri. Contractul pentru lotul Pietroasele/Spătaru – Buzău, cu o lungime de 14 km, a fost semnat la finalul anului trecut, iar Asocierea Nurol-Makyol are un termen de 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Pe șantierul lotului 3, secretarul de stat a precizat că constructorul meține ritmul de lucru bun și a finalizat drumurile tehnologice complet pe ambele părți, organizarea de șantier, fundația pentru 20 de podețe dintr-un total de 51 și decopertarea stratului vegetal și stabilizarea terenului de fundare integral pe întreg corpul autostrăzii (14km), precum și pe toate bretele aferent nodului rutier cu DN2B., unde s-au pus în operă peste 150,000 de metri cubi de umplutură. Pe traseul de 8 kilometri sunt prevăzute 8 poduri și pasaje, cel peste DN 2 B Buzău – Brăila și liniile CFR fiind cea mai complexă structură, podul având o lungime de 1260 de metri.

În prezent se lucrează la:
– Lucrările de descărcare arheologică și s-au finalizat 300 din cei 1500 de metri aferente celor 4 situri arheologice. Finalizarea acestora este preconizată a fi cu 2 luni mai devreme decât termenul prevăzut în estimarea inițială.
– Se lucrează cu 3 foreze și au fost forați 130 din 830 de piloți aferenți pasajelor. Încep lucrările la fundația a 3 structuri dintr-un total de 5.
– Au început lucrările la devierea Drumului Național 2 (E85) în vederea devierii traficului pentru a începe lucrările la pasajul de autostradă peste DN2.
– Sunt în curs de realizare proiectele tehnice și avizările necesare relocărilor de utilități (liniile electrice și conductele de gaz)”, transmite Ionel Scrioșteanu.

Autostrada A7 Ploiești – Buzău, Tronsonul 3 Pietroasele/Spătaru – Buzău are o lungime totală de 13,9 km, lucrările au început în data de 1 martie 2024 și au termen de finalizare 20 de luni.

În această toamnă ar trebui să fie deschise primele două loturi dintre Ploiești și Buzău (49 km între Ploiești A3 -Spătaru), dar și primul lot al secțiunii Buzău – Focșani, la doar 32% execuție. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a promis toți cei 82 km dintre Buzău și Focșani, deși constructorul UMB a spus că „speră” deschiderea până la finalul anului.

Stadiul lucrărilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.