VIDEO: 3kg de trufe confiscate si amenzi de 10.000 lei. Cinci persoane au fost prinse de jandarmi, in timp ce cautau trufe cu 7 caini antrenati

0

Peste 3 kg de trufe negre culese ilegal au fost confiscate de jandarmii băcăuani și au fost aplicate 5 sancțiuni cu amendă în valoare totală de 10000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare a produselor nelemnoase (trufe) din fondul forestier.

Ieri, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au depistat, în pădurea din zona localității Soci, comuna Pâncești, trei bărbați și două femei care căutau trufe folosindu-se în acest scop de șapte câini antrenați pentru căutare.

Asupra lor a fost găsită cantitatea de 3,884 kg de trufe negre care a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Bacău.

Aceștia nu dețineau documente legale pentru a desfășura această activitate și au fost sancționați cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare, conform art.17, lit. c din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.