VIDEO : 15 perchezii in locuintele unor suspecti din judetul Bacau

0

Aproximativ 90.000 de articole pirotehnice, peste 46.000 de țigarete, bani, aparatură electronică și alte bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea unor infracțiuni au fost ridicate de către polițiștii băcăuani în urma efectuării unui număr de 15 percheziții domiciliare. 16 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru cercetări.

Polițiști de investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi, substanțe periculoase și agenți de intervenție rapidă, împreună cu jandarmi, cu sprijinul Serviciului Județean de Informații și Protecție Internă Bacău, au efectuat astăzi 15 percheziții domiciliare în județul Bacău, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Bacau și Judecătoria Bacău.

Acțiunea a avut drept scop documentarea activității infracționale a unor suspecți, depistarea unor bunuri urmărite în temeiul legii, combaterea infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală.

În urma desfășurării activității procedurale, polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor 89.667 articole pirotehnice, 46.300 țigarete cu marcaje fiscale de Republica Moldova și Ucraina, precum și aparatură electronică, scule electrice, componente auto și alte bunuri suspceptibile a proveni din săvârșirea unor infracțiuni, 10.000 de lei, 500 de euro și 100 de bancnote de diferite valori, emise de diverse state.

16 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău pentru cercetări. Până în prezent față de 8 suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, contrabandă, evaziune fiscală, deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și de deținere fără drept de articole pirotehnice.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.