VIDEO : 10 perchezitii in judetul Bacau la persoane banuite de trafic de migranti. Doi barbati au fost retinuti pentru 24 de ore


Miercuri, 17 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județul Bacău, la imobilele a 7 persoane, bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat și trafic de migranți. Doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că grupul infracțional ar fi fost constituit în vederea obținerii de foloase patrimoniale prin tranzitarea migranților, în mod ilegal, către țări din Uniunea Europeană, sens în care liderul grupării, un bărbat, de 35 de ani, începând cu anul 2021, ar fi efectuat activități repetate de organizare, îndrumare și coordonare a transporturilor ilegale de migranți, atât din România în Ungaria și Austria, cât și prin trecerea ilegală a frontierei din Bulgaria spre România.

Gruparea s-ar fi folosit de diferite persoane interpuse pentru a efectua transportul propriu-zis, iar membrii grupării ar fi supravegheat îndeaproape îmbarcarea migranților și trecerea frontierei terestre.

Gruparea ar fi folosit autoturisme special amenajate pentru disimularea migranților, prin montarea de pereți falși sau prin crearea unor compartimente special improvizate pentru a nu fi identificate la controlul vamal, mijloace de natură să le pună în pericol viața, integritatea și sănătatea migranților.

Doi dintre bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore.

La data de 18 august 2022, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.