Victor Ponta: Pastram camerele video la Bacalaureat, urasc furtul


Elevii nu vor scapa anul acesta de camerele video de la bacalaureat. Premierul Victor Ponta a declarat ca uraste si detesta frauda si furtul si doreste ca aceste camere sa ramana in continuare.

„Rămâne exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urăsc şi detest frauda şi furtul şi tot ce se poate face ca să nu existe fraudă şi furt, o să facem„, a spus Ponta.

Anul trecut s-au inregistrat rezultate catastrofale la Bacalaureat, intrucat candidatii nu au putut copia, fiind monitorizat cu camere video. Astfel, rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiere şi şcoli fără niciun candidat admis.

Deşi rezultatele ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă, iar numărul celor eliminaţi pentru fraudă şi prezenţa camerelor de supraveghere în clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici în sesiunea a doua, numită „de toamnă”, nu s-au înregistrat rezultate mai bune.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

13 comentarii

  1. Mai bine puneti camere in clasa la profesori,ca habar n-au sa predea si nu isi dau interesul deloc.Dupa aceea sa va ganditi de ce se pica pe capete la bac.

    • Deacord cu Rodica .Nu se face nimic in timpul anilor de studii liceale si se vine dintr-o data cu toate aceste masuri ,care fac victime si printre cei care se pregatesc serios pentru examen,dar care sunt emotivi si se blocheaza de nu mai stiu nici cum ii chiama.Nu sunt deacord cu copiatul dar sa se faca totul din aproape in aproape ,astfel incat scoala sa poata da societatii ,oameni bine pregatiti in toate domeniile.

  2. USL-ul trebuie sa vegheze la cheltuirea transparent?, eficient? ?i corect? a banului public, ceva normal sa se verifice toate aceste chesti….cine este cu camerele, cum sa-u cumparat .Sunt destule dedesupturi.

  3. Cel mai bine e sa se pastreze camerele de luat vederi in clase, frauda trebuie sanctionata si trebuie sa uitam de mentalitatea – lasa ca merge si asa –

  4. Dar omul nici nu declarase ca intentioneaza sa scoata camerele de luat vedere; sunt, din nou, concluzii pe care baietii destepti le trag cum numai ei stiu. Eu sustin USL!

  5. nu cred ca ar avea cineva ceva de obiectat la acest capitol. este o masura eficienta, pentru a asigura maximum de transparenta al rezultatelor la bac!

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.