Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA

0

Premierul Victor Ponta i-a propus, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pe Laura Codruţa Kovesi şef la DNA şi pe Tiberiu Niţu la conducerea Parchetului General. De asemenea, Alina Bica a fost propusă la şefia DIICOT.

Decizia vine, în mod surprinzător, după ce Victor Ponta a anunţat, marţi, că procedura numirii procurorilor şefi va fi derulată de viitorul ministru al Justiţiei, pe care urmau să-l nominalizeze miercuri liberalii.

„Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu altă ocazie, chiar dacă pentru dvs sunt iportante numele. Nu am făcut asemenea nominalizări, am discutat despre procedură: dacă mergem pe cea prevăzută de lege – propunerea procurorilor şefi făcută premier, cu aviz de la CSM şi numire de către preşedinte – sau pe procedura discutată şi cu ministrul Pivniceru şi Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia secţiei de procurori e de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act, am spus că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne inţelegem asupra procedurii de urmat”, a explicat Ponta.

El a adăugat că vor participa la selecţie toţi cei care vor să se înscrie. „Nu ştiu când vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justiţiei”, a punctat Ponta.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.