Vice-ambasadorul Marii Britanii a vizitat orasul Bacau

0

ambasador_uk_bacau1Marți, 23.04.2013, vice-ambasadorul Marii Britanii, doamna Esther Blythe, a vizitat municipiul Bacău, în scopul evaluării oportunităților de investiții.

La Palatul Administrativ Bacău, Domnia Sa a fost întâmpinată de subprefectul  județului Constantin-Dorian Pocovnicu și președintele Consiliului Județean Dragoș Benea.

Discuțiile purtate au vizat identificarea oportunităților economice și comerciale pentru companiile britanice interesate să investească în Bacău.

În prezentarea nivelului de dezvoltare al județului, domnul Dragoș Benea a vorbit despre finalitatea exercițiului financiar pe fonduri europene 2007 – 2013 și pregătirea pentru noul exercițiu financiar 2014 – 2020. Subliniind că, ”pentru perioada care tocmai se încheie, aspectul pozitiv îl constituie faptul că toate fondurile absorbite pentru primăriile din județ și Consiliul Județean Bacău sunt în diferite faze de implementare”, a evidențiat și faptul că, ”din păcate, au fost alocate foarte puține fonduri pe domenii de interes cum ar fi sănătatea, infrastructura, industria sau turismul”. De asemenea, președintele ambasador_uk_bacauConsiliului Județean Bacău a evidențiat importanța cadrului legislativ, a regionalizării și descentralizării procesului administrativ pentru atragerea investitorilor străini și a declarat că este optimist cu privire la reușita absorbției fondurilor europene în cadrul exercițiului financiar 2014-2020.

 

Instituția Prefectului județului Bacău este, potrivit subprefectului Constantin-Dorian Pocovnicu, ”deschisă spre dezvoltarea unor relații bilaterale avantajoase și susține parteneriatele menite să faciliteze atragerea investitorilor străini care să aducă o creștere a gradului de ocupare a forței de muncă, o creștere a nivelului economic și financiar al Bacăului”.

Vice-ambasadorul Marii Britanii, doamna Esther Blythe, s-a arătat foarte interesată de oportunitățile reale ale județului pentru a aduce în partea a doua a anului o delegație din Marea Britanie pentru schimburi comerciale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.