Vesti proaste pentru romanii care vor sa lucreze in Anglia

0
Premierul britanic David Cameron, aflat sub presiunea mişcărilor eurofobe din ţara sa, urmează să anunţe vineri noi măsuri pentru a limita accesul la ajutoare sociale pentru imigranţii care provin din Uniunea Europeană, relatează Agerpres

Într-un discurs extrem de aşteptat şi ale cărui principale idei au fost dezvăluite în cursul nopţii de joi spre vineri, premierul va pleda pentru introducerea unui interval de patru ani înainte ca imigranţii să poată avea acces la anumite avantaje, cum ar fi reduceri de taxe sau locuinţe sociale.

Aceste limitări sunt, în opinia sa, ‘o necesitate absolută’ dacă Marea Britanie vrea să rămână în Uniunea Europeană. David Cameron a promis, în caz de victorie la alegerile generale din luna mai 2015, că va organiza un referendum privind ieşirea din UE, pe care o vrea reformată în prealabil.

Alte piste evocate în ultimele săptămâni, cum ar fi instaurarea unui plafon privind numărul de imigranţi, au fost în schimb abandonate. Consilierii premierului conservator se tem că o astfel de măsură ar fi inaplicabilă, deoarece este neconformă cu principiul liberei circulaţii a persoanelor în UE.

‘Obiectivul meu este simplu: să facem ca sistemul nostru de imigraţie să fie mai corect şi să frânăm afluxul extrem de ridicat de imigranţi veniţi din restul UE’, ar urma să afirme Cameron vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.