Vesti bune pentru Moldova! CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate la A13 Bacau – Brasov

3

CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției celor 164 de km ai autostrăzii A13 Bacau-Brasov, care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania.

Proiectantul român trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport” a transmis Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor

După finalizarea studiului de fezabilitate și asigurarea finanțării prin Hotărâre de Guvern, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici, investiția poate fi promovată pentru etapa de proiectare și execuție.

Europarlamentarul Dragos Benea a declarat ca multumita unui proiectant foarte serios – Consitrans – vom putea vorbi in scurt timp despre scoaterea la licitatie a executiei Autostrazii A13:

Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii A13 a fost semnat de CNAIR cu noul proiectant desemnat în urma licitației. Este aceeaşi companie care a proiectat Autostrada Moldovei (A7), iar premisele ca acesta să-şi dovedească seriozitatea & profesionalismul şi pe A13 sunt mai mult decât întemeiate. Nu puteam ajunge în acest punct fără implicarea băcăuanului Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a cărui muncă susținută pe acest subiect îşi culege astăzi roadele. Dezvoltarea şi stabilitatea asigurate de guvernarea premierului Marcel Ciolacu înseamnă şi preocuparea pentru a uni prin autostrăzi provinciile istorice româneşti şi sunt convins că pe baza documentației serioase elaborate de Consitrans vom putea vorbi, nu peste foarte mult timp, de scoaterea la licitație a construcției A13.” a transmis europarlamentarul Dragos Benea

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.