Verificarea averii lui Eugen Burca are termen pe 13 decembrie. Sotia consilierului judetean PDL, citata ca martor in dosar


Foto : inainte.eu

Dosarul privind verificarea averii consilierului judetean Eugen Burca (PDL) are primul termen la 13 decembrie, zi in care sotia politicianului – Mariana Burca – va comparea in calitate de martor.

Aflat pe rolul Cur]ii de Apel Bacau, dosarul 838/32/2012 s-a format pe 7 decembrie, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a emis un comunicat conform caruia consilierul nu poate justifica aproximativ 250.000 de euro.

Numele lui Eugen Burca s-a regasit, la sfarsitul lui octombrie, pe lista celor 36 de virtuali candidati PDL la parlamentare, a caror candidatura a primit aviz negativ din partea unei comisii de etica avand-o la conducere pe Monica Macovei (vezi link: http://www.mediafax.ro/politic/comisia-de-etica-ard-36-de-candidati-au-aviz-negativ-intre-acestia-radulescu-poteras-brinza-badea-10257299).

In carti pentru a candida din partea ARD in colegiul 4 deputati, Burca a fost inlocuit – pe ultima suta de metri – cu Eugen Ochenatu, la randu-i consilier judetean PDL.

Potrivit portalului just.ro, comisia de verificare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bacau este prezidata de judecatorul Camelia Draghin, iar presedinte supleant este judecatorul Manuela Astefanesei. Secretarul comisiei este grefierul Madalina Politic.

Prezenta discreta in sanul PDL, Eugen Burca se afla la al doilea mandat de consilier judetean fiind ales, pentru intaia oara, la localele din 2008. Burca detine mai multe afaceri in domeniul agriculturii – prin intermediul Eug-Prod SRL si Eug-Mar SRL – fiind in acelasi timp proprietarul Casei de Vinuri Traian.

In urma unei evaluari incepute la 30 iunie 2011, ANI a constatat ca exista o diferenta de peste 1 milion lei intre averea dobandita si veniturile realizate de familia Burca in perioada septembrie 2008 – decembrie 2009. În perioada 22 septembrie 2008 – 31 decembrie 2009, Eugen Burcă a avut, împreună cu soţia sa, venituri salariale de 167.766,48 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.221.903,83 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 1.054.137,35 lei. ANI a sesizat, ulterior, Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bacau, in vederea inceperii actiunii de control si verificare a averii consilierului judetean PDL.

Descarca declaratia de interese

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.