Vasile Tescaru (PNL), viceprimar in locul lui Luchian. “Veteranul” Birzu a refuzat oferta de a candida, lansata de PP-DD

1

tescaru_Vasile
Vasile Tescaru

Consilierul local Vasile Tescaru a fost votat in functia de viceprimar, ramasa vacanta dupa plecarea lui Dragos Luchian in Senat. Liberal din noul val, Tescaru a fost ales consilier in urma alegerilor locale din iunie 2012, fiind o prezenta discreta in plenul forului deliberativ. Nominalizarea pentru functia de viceprimar a fost agreata in USL, alianta politica ce inregimenteaza 14 alesi locali (12 PNL; 2 PSD) din totalul de 23 de consilieri cati numara Consiliul Local (CL) Bacau.

In spirit de gluma, asa-zisa Opozitie din CL a formulat – prin vocea alesului Valerian Timofte (PP-DD) – o a doua nominalizare de candidat la functia de “vice”, in persoana veteranului consilier Ilie Birzu (PNL).

 

birzu_ilie
Ilie Birzu

Birzu, care este ales local inca de la infiintarea CL Bacau (1992), a declinat oferta. El a afirmat ca face parte dintr-o echipa unita, care a stabilit ca Tescaru va fi candidatul la functia de viceprimar. “Va multumesc pentru propunere, dar fac parte dintr-o echipa care a hotarat cine va candida. Nu pot sa accept oferta”, a afirmat Birzu, pe un ton de caporal disciplinat, in ranita caruia nu se afla, insa, bastonul de maresal.

Conform declaratiei de avere, Vasile Tescaru este director economic in cadrul firmei Global Net SRL, unde figureaza ca asociat cu 50 la suta. Viceprimarul detine 50 la suta din societatea Global Tour SRL, dar si 52 la suta din Global T votare_vice_BacauSRL. Potrivit declaratiei de interese, Tescaru este vicepresedinte al organizatiei Bacau a Tineretului National Liberal.

Consilierul a fost ales viceprimar cu 16 voturi “pentru”, 2 voturi “nule” si 2 voturi “impotriva”. Votul a fost secret si s-a desfasurat intr-o incapere alaturata salii de sedinte din cadrul Centrului de Afaceri.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. B?rzu ar fi meritat cu prisosin?? mandatul. Romic?, ?ns?, imprevizibil ca de fiecare dat?. Dup? ce presa a speculat fel ?i fel de nume, l-a scos din joben pe Tescaru. Apropo, ?sta ce hram poart?, ?n afar? de consilier local ?i membru PNL?

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.