Vasile Raţă, primarul comunei băcăuane Balcani, a câştigat la Curtea de Apel Bacău procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)


Vasile Raţă, primarul comunei băcăuane Balcani, a câştigat la Curtea de Apel Bacău procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) . Instanţa a anulat raportul de evaluare a ANI din iunie 2013, însă  respectiva instituţie poate face recurs împotriva acestei hotărâri.
În urma unor controale care au vizat perioada iunie 2011 – iunie  2013, ANI semnalase drept conflict de interese faptul că primarul îşi  angajase fiica, Melania Elena Manolache, în primăria Balcani, pe un post  de referent debutant în Compartimentul tehnic şi de urbanism, amenajare  a teritoriului, integrare şi proiecte europene, relaţii cu  investitorii, achiziţii publice, management de proiecte.

Primarul Vasile Raţă spune, însă, că anunţul prin care a scos la  concurs acest post, alături de un altul, ‘a fost unul public’, iar fiica  sa ‘îndeplinea condiţiile prevăzute de lege pentru participarea la  concurs’.

‘Nu am făcut parte din comisia de examinare a celor înscrişi la  concurs şi nu am avut nicio putere de decizie, nici la corectarea  lucrărilor şi nici la încheierea proceselor verbale de către membrii  comisiei de examinare’, a precizat, în instanţă, Vasile Raţă.

Pe de altă parte, reprezentanţii ANI la proces au arătat, în  instanţă, că primarul Vasile Raţă a acumulat, împreună cu familia, o  avere ce nu poate fi justificată, sesizare inclusă în raportul din 2011.

Sursa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentDoi copii abandonaţi pe un teren din centrul Bacaului, găsiţi de un om al strazii
Articolul urmatorPrivatizarea CFR Marfă A EŞUAT

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.