Vasile Blaga in Bacau: „Sa fim bratul politic al clasei de mijloc romanesti”


Liderul PDL si-a prezentat duminica motiunea „Romania Dreapta”, in fata a aproximativ 100 de membri  de partid adunati intr-o sala de conferinte la Centrul International de Cultura „G.Apostu”. Vasile Blaga a venit in Bacau insotit de sustinatori cu nume, precum Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, Radu F. Alexandru, Andreea Paul, Raluca Turcan sau europarlamentarii Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu. 

Vasile Blaga, PDLBlaga a radiografiat momentul politic pe care-l  traverseaza PDL, remarcand ca partidul plateste polita guvernarii pe timp de criza. Cu toate acestea, a aratat liderul democrat-liberal, Opozitia nu trebuie sa sperie activul de partid. „Nu mai avem functii de impartit, avem tot timpul din lume sa reconstruim partidul”, a afirmat presedintele PDL. El s-a autointitulat „presedintele care-i uneste pe oameni”, postura din care PDL trebuie condus la victoria in alegerile generale din 2016. „De 23 de ani PDL a fost in Opozitie la alegerile generale. In 2009 a fost la putere, cu Blaga la Ministerul de Interne si am castigat prezidentialele”, a mai declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a declarat ca militeaza pentru un partid al solutiilor si ca democratia de partid nu trebuie confundata cu anarhia. In acest context, Blaga a lansat un atac voalat in directia intelectualilor cu bloguri din PDL, atragand atentia ca asa-zisa rupere a PDL dupa alegeri este un zvon lansat de adversarii formatiunii politice. „Dreapta nu e un grup de intelectuali care discuta doctrine. Dreapta sunt romanii care-si platesc darile, care creeaza locuri de munca. Sa fim bratul politic al clasei de mijloc romanesti. Ai clasei de mijloc care acum spala podelele clasei de mijloc italiene”, a afirmat el. Blaga si-a incheiat discursul cu un atac la adresa USL, acuzand actuala guvernare ca i-a mintit pe romani in campania electorala. „USL, in martie, a mai bagat 20 de impozite. In ianuarie si februarie sunt cele mai mari rate ale inflatiei din ultima perioada. Pentru primarii PDL care vor sa treaca la ei, le spun «Stati fratilor acasa ca n-au ce sa va dea»”, a declarat presedintele PDL.

Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur au rostit discursuri de sustinere a motiunii lui Vasile Blaga, primul remarcandu-se prin compararea celor 3 candidati lansati in cursa pentru sefia partidului. Stolojan a declarat ca Blaga este un om loial partidului si ca delegatii au toate motivele sa aiba incredere in el. „Nu desemnam un ministru al justitiei, un conducator de institutie anticoruptie sau un ministru al Dezvoltarii. Alegem presedintele partidului”, a declarat Stolojan, cu referire directa la Monica Macovei si Elena Udrea, contracandidatele lui Blaga. De cealalta parte, Gheorghe Flutur a evocat perioada dificila a guvernarii, declarand ca motiunea propusa de Blaga este o „motiune a oamenilor realisti”. „Va trebui sa dam kilometrajul de la zero si sa parcurgem mii de kilometri prin rural sa reconstruim partidul”. Flutur a incheiat criticand USL pentru modul in care guverneaza. „Ce face USL? N-a vorbit in campanie de majorarea taxelor cu 16 la suta; au bagat coplata in sistemul medical; au bagat timbru de mediu. Pentru USL, daca ai de la doua vaci in sus e delict”, a spus senatorul Gheorghe Flutur.

Potrivit afirmatiilor vorbitorilor, judetul Bacau a fost al 38-lea vizitat de campania dusa de Vasile Blaga. Liderul PDL nu s-a sfiit sa „descalece” in Bacau, desi presedintele PDL Bacau, Gabriel Berca, este un sustinator neconditionat al motiunii Elenei Udrea. Mai mult, Berca a lansat o critica dura asupra actualei conduceri a PDL saptamana trecuta cand, intr-un articol publicat de Evenimentul Zilei, Berca s-a pomenit declarand ca liderii PDL s-ar fi inconjurat de persoane care au facut blat politic cu USL. In acel context, Berca a cerut – nici mai mult, nici mai putin – ca presedintele PDL, Vasile Blaga, sa faca un pas in spate laolalta cu intreaga conducere a PDL.

“Ma astept sa faca pasul tot oamenii care se bat cu pumnul in piept ca sunt in partid de peste 15 ani. Aduceti-va aminte ca la plecarea lui Sorin Frunzaverde au plecat mai multi cu dansul. Atunci, a existat o stare de indiferenta din partea “liderilor marcanti” ai partidului (…) La caderea guvernului MRU au plecat tot membri vechi. Guvernul Ungureanu, unul de oameni tineri, care promiteau, a fost sacrificat cu complicitati ale unor oameni, din care unii au plecat, dar altii sunt in continuare in partid, se bat cu pumnul in piept ca sunt vechi pedisti, a atacat seful PDL Bacau.

Conventia Nationala de alegeri va avea loc pe 23 martie, organizatia Bacau a PDL fiind deja vizitata de Monica Macovei si Elena Udrea.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.