Vandalul care arunca bolovani peste mașinile din centrul Bacăului, plasat sub control judiciar de procurori

1

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus plasarea sub control judiciar a persoanei care a aruncat cu pietre într-un autoturism aflat în centrul orașului. Măsura controlului judiciar este valabilă 60 de zile. Polițiștii l-au reținut pe vandal joia trecută, descoperind în locuința în care se afla un mic arsenal militar, constând într-o arbaletă, mai multe săgeți, două săbii și boxuri metalice. Oamenii legii au confiscat armele albe, dar și unități de stocare a datelor și un computer. 

geam_spart_bacau (1)Persoana direct vizată de ancheta autorităților băcăuane este Rudolf Valentino Pohl, un bărbat de 46 de ani cunoscut pentru opțiunile sale antisemite, neofasciste. Pohl este, de altfel, un simpatizant al formațiunii radicale Noua Dreaptă, fiind anchetat în trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, laolaltă cu Cristian Ilie Dorobăț, cunoscut drept lider al grupării.

Către sfârșitul lui 2011, parchetul amintit i-a cercetat pe cei doi într-un caz de contrabandă cu arme, nerespectarea regimului armelor și muniților, precum și promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe. Cercetările s-au încheiat printr-o Rezoluție de „neîncepere a urmăririi penale”, emisă de Parchetul Tribunalului Bacău, la 23 august 2012.

Potrivit unui comunicat dat publicității vineri de IPJ Bacău, din cerectările polițiștilor a rezultat că în seara zilei de 21 martie 2015, în jurul orei 22.30, Rudolf Pohl ar fi aruncat din locuinţa sa cu o piatră într-un autoturism ce se deplasa pe strada Nicolae Bălcescu, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300 de euro, iar în anul 2010 a achiziţionat din Germania o arbaletă şi a introdus-o fără drept în ţară.

Polițiștii au descins, la 27 martie, în baza autorizației emisă de Judecătoria Bacău, la locuința acestuia din Bacău. Bărbatul de 46 de ani, a refuzat inițial să permită accesul polițiștilor în locuința sa aruncând de la balconul imobilului cu pietre și alte obiecte.

geam_spart_bacau (2)În locuința bănuitului, polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor o arbaletă și săgețile aferente, două săbii și patru boxuri metalice, unități de stocare a datelor și o unitate centrală de calculator. Parchetul Judecătoriei a dispus plasarea lui Pohl sub control judiciar, măsură fiind instituită pentru 60 de zile.

Sâmbătă, 22 martie, în jurul orei 23:00, mașina unui tânăr care se deplasa în centrul Bacăului a fost lovită de un bolovan aruncat la întâmplare de la etajele superioare a unui bloc. Geamul pasagerului a fost spart, iar bolovanul a trecut de puțin pe lângă prietena sa.

„Aseară, în timp ce mă deplasam pe centru, în fața magazinului Profi, a fost aruncat un bolovan direct în geamul de la pasager. A trecut fix pe lângă capul prietenei mele. A fost foarte norocoasă că nu a lovit-o”, a declarat Alexandru, pentru Bacau.NET, la data incidentului.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.