Vama Veche s-a mutat sub peluza Stadionului Municipal!


Într-o atmosferă amintind de Vama Veche și de „vamaioți”, pub-ul băcăuan Valhalla a găzduit sâmbătă seară un recital folk de excepție, ai cărui protagoniști au fost doi interpreți aflați pe val în Bacău: Iulian Cântea și Denis Cântea. Unchi și nepot, cei doi muzicieni au încântat asistența plasată într-un decor „asezonat” cu stuf, colaci de salvare, dar și nisip…Mult nisip!

Valhalla pub - vama vechePentru băcăuanii care duc dorul mării și, din varii motive, nu pot ajunge pe litoral sau pentru cei care se simt veșnic tineri și „vamaioți”, pub-ul băcăuan Valhalla (foto) pare a fi alegerea corectă în această vară. Amplasat în locația fostului City Pub (sub peluza nord a Stadionului Municipal), localul se vrea o replică, în miniatură, a Vamei Vechi, celebrul toponim din sudul litoralului românesc. Patronii pub-ului nu au făcut economie de imaginație, transformând fostul City Pub într-un „club la malul mării”. Incinta a fost inundată, la propriu, de nisip (aproximativ 2 camioane de nisip au fost aduse), stuf, colaci de salvare, totul în încercarea de a recrea, cât mai fidel, aerul din Vamă.

Deschiderea recitalului folk de sâmbătă seara a fost asigurată de talentatul Sebi Roman, o prezență de-acum tradițională a evenimentelor de acest tip, promisiunea patronilor pub-ului fiind că săptămânal, timp de o oră, locația va găzdui recitaluri folk, în dorința de a reînvia tradiția acestei muzici mereu tinere. După Roman au urmat de-acum cunoscutul Iulian Cântea, însoțit la cântare de nepotul său, Denis, un chitarist cel puțin la fel de talentat. Spectacolul a concert cantea, valhallafost la el acasă, cei doi încântându-și auditoriul cu piese folk clasice, arhicunoscute, dar și riff-uri de chitară amintit de spiritul hard’n heavy specific anilor 80. O apariție exotică la recital a fost cea a unei mirese, venită să vadă cu ochii ei Vama Veche recreată sub peluza stadionului municipal.

„Eu i-am pus chitara în mână nepotului meu și l-am contaminat cu acest microb, ca să zic așa. S-a întâmplat pe când avea 10 ani și de atunci și-a luat în serios rolul de chitarist urmând cursuri de specialitate. Mă bucură astfel de evenimente, de recitaluri, pentru că ele readuc în prim-plan tradiția muzicii folk una serioasă la noi în țară, dar și în Bacău. Pot să spun că am vorbit cu cei de la Valhalla și sperăm noi ca o dată pe săptămână să putem organiza astfel de recitaluri folk. Am luat deja legătura cu toți cei apropiați de acest curent muzical să ni se alăture”, a spus, pentru Bacau.NET, Iulian Cântea.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.