Vama Veche s-a mutat sub peluza Stadionului Municipal!

0

Într-o atmosferă amintind de Vama Veche și de „vamaioți”, pub-ul băcăuan Valhalla a găzduit sâmbătă seară un recital folk de excepție, ai cărui protagoniști au fost doi interpreți aflați pe val în Bacău: Iulian Cântea și Denis Cântea. Unchi și nepot, cei doi muzicieni au încântat asistența plasată într-un decor „asezonat” cu stuf, colaci de salvare, dar și nisip…Mult nisip!

Valhalla pub - vama vechePentru băcăuanii care duc dorul mării și, din varii motive, nu pot ajunge pe litoral sau pentru cei care se simt veșnic tineri și „vamaioți”, pub-ul băcăuan Valhalla (foto) pare a fi alegerea corectă în această vară. Amplasat în locația fostului City Pub (sub peluza nord a Stadionului Municipal), localul se vrea o replică, în miniatură, a Vamei Vechi, celebrul toponim din sudul litoralului românesc. Patronii pub-ului nu au făcut economie de imaginație, transformând fostul City Pub într-un „club la malul mării”. Incinta a fost inundată, la propriu, de nisip (aproximativ 2 camioane de nisip au fost aduse), stuf, colaci de salvare, totul în încercarea de a recrea, cât mai fidel, aerul din Vamă.

Deschiderea recitalului folk de sâmbătă seara a fost asigurată de talentatul Sebi Roman, o prezență de-acum tradițională a evenimentelor de acest tip, promisiunea patronilor pub-ului fiind că săptămânal, timp de o oră, locația va găzdui recitaluri folk, în dorința de a reînvia tradiția acestei muzici mereu tinere. După Roman au urmat de-acum cunoscutul Iulian Cântea, însoțit la cântare de nepotul său, Denis, un chitarist cel puțin la fel de talentat. Spectacolul a concert cantea, valhallafost la el acasă, cei doi încântându-și auditoriul cu piese folk clasice, arhicunoscute, dar și riff-uri de chitară amintit de spiritul hard’n heavy specific anilor 80. O apariție exotică la recital a fost cea a unei mirese, venită să vadă cu ochii ei Vama Veche recreată sub peluza stadionului municipal.

„Eu i-am pus chitara în mână nepotului meu și l-am contaminat cu acest microb, ca să zic așa. S-a întâmplat pe când avea 10 ani și de atunci și-a luat în serios rolul de chitarist urmând cursuri de specialitate. Mă bucură astfel de evenimente, de recitaluri, pentru că ele readuc în prim-plan tradiția muzicii folk una serioasă la noi în țară, dar și în Bacău. Pot să spun că am vorbit cu cei de la Valhalla și sperăm noi ca o dată pe săptămână să putem organiza astfel de recitaluri folk. Am luat deja legătura cu toți cei apropiați de acest curent muzical să ni se alăture”, a spus, pentru Bacau.NET, Iulian Cântea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.