Valori duble ale amoniacului in Bacau : locuitorii sunt condamnati sa respire un aer poluat


amurco
Foto : Desteptarea

Locuitorii din Bacau sunt condamnati sa respire un aer poluat cu amoniac. De aceasta data s-au inregistrat depasiri duble fata de valoare limita. Ceata densa din ultima perioada si emisiile chimice au facut  ca aerul din oras sa fie irespirabil. O parte din locuitorii din Bacau spun ca mirosul este deranjant si daunator.

Ce spune Garda de Mediu ?

„In urma masuratorilor efectuate de laboratorul agentiei de mediu cu participarea in paralel a laboratorului Amurco , s-au inregistrat depasiri ale valorii maxim admise la indicatorul amoniac si s-au gasit valori duble fata de limitele maxime admise. La ora aceasta se intreprind cercetari in cadrul instalatiilor Amurco pentru a determina cu exactitate cauzele acestor depasiri.”

Locuitorii din Bacau spun ca simt foarte tare mirosul de amoniac , mai ales pe timp de frig si cand e ceata.

UPDATE : Amurco a fost amendata de Garda de Mediu cu suma de 15 000 lei noi ( 150 milioane lei vechi).

Amurco Bacau este un combinat chimic din România, detinut de grupul Interagro. Amplasarea societătii în partea de SUD-EST a municipiului Bacau, în zona centrală a Moldovei, permite asigurarea cu prioritate a judeţelor din zonă, cu îngrăşăminte chimice, distanţele de transport până la beneficiari fiind de maxim 200 km. cu acces la C.F.R. şi căi rutiere.

 

 

1 COMENTARIU

  1. serios acum ? va dati seama cati bani primeste primaria ca sa inchida ochii ? si garda de mediu & co…nimic bun nu se mai intampla in tara asta? numa stiri de astea..? ca fura , ca ne omoara….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.