Valoarea obiectelor promotionale cu caracter electoral nu poate depasi 10 lei

0

Victor Ponta a declarat ca Guvernul va reglementa marti, obiectele care pot fi oferite in campania electorala si cele a caror oferire este interzisa. Valoarea obiectelor promotionale cu caracter electoral nu poate depasi 10 lei.

 „Propunerea mea ca prim-ministru este de a reglementa legal mâine (marţi, n.r.) prin Ordonanţă de Urgenţă ce a stabilit BEC cu alte ocazii, anume că sunt intezise în campanie oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice, nealcoolice. Este permisă oferirea de obiecte în enumerare strictă – pixuri, brichete, afişe, şepci, cu obligativitatea de a fi inscripţionate cu numele candidatului sau a formaţiunii”, a spus Ponta.

Premierul a spus că, potrivit reglementării legale, vor putea fi oferite alegătorilor obiecte de acelaşi tip, respectiv obiecte cu caracter electoral inscripţionate, dar a căror valoare să nu depăşească 10 lei.

„Aşa lucrurile sunt clar reglementate – ce e interzis, ce e permis, regulile valabile pentru toţi competititorii. Vom avea reglementat legal, alături de sancţiuni penale, evident, modul de desfăşurare normală a campaniei şi împiedicarea unor tentative de cumpărare de voturi sau, cum a fost la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”, a spus Ponta.

In sedinta de marti se va aproba OUG, avand in vedere ca vineri incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.